Articles

Mikrolån hjälper dig komma ikapp

Mikrolån hjälper dig komma ikapp

Alla har vi väl någon gång suttit i en situation där pengarna inte riktigt räcker till. Det behöver inte vara någon djup ekonomisk kris, men det har kanske trillat in oförutsedda utgifter som rört om i den planerade budgeten. Kunde man då få ut en förskottslön skulle det kunna lösa problemet, men det är få som har den möjligheten idag. Däremot kan faktiskt de allra flesta få ett mikrolån direkt online, och det kan ge samma verkan som en förskottslön. Du får helt enkelt tillgång till pengar som ger dig möjlighet att lösa akuta räkningar och komma ikapp ekonomiskt.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11483257.ab

Mikrolån direkt swedbank – finns det?

Swedbank har inte själva några mikrolån att erbjuda, men om du har ditt konto hos dem kan du hitta andra mikrolån som betalas ut via Swedbank, så att du kan få ett snabblån direkt på kontot. Det gäller bara att du tar reda på vilka lån som betalas ut via Swedbank. Denna information hittar du enklast i lånevillkoren.

Här kan du få mikrolån 5000 kronor

De flesta av de lån som kallas mikrolån, eller snabblån som de också brukar benämnas, hittar du på internet. Det ger dig möjlighet att titta på flera lån innan du bestämmer dig, och du kan jämföra både ränta och villkor för de olika lånen. Du kan bland annat göra detta på denna sida. Här kan du se alla som erbjuder mikrolån på 5000 kr , och även mikrolån med andra lånebelopp. Sedan är det upp till dig att välja den långivare och det lån som bäst motsvarar dina önskemål.

Mikrolån via internet enklaste sättet

När du vill ha ett snabblån direkt, är det enklaste och snabbaste förfaringssättet att söka via internet. En del av lånen kan du också söka med ett sms från din mobil, men alla går att söka direkt online, även de som kallas smslån.

När du till exempel behöver ett sms lån direkt har du alltså friheten att välja om du vill skicka in en ansökan via sms eller om du söker direkt online. Båda sätten är lika enkla, och du får svar lika fort, så det är mer en fråga om vad som passar dig bäst. 

För det mesta kan du få mikrolån direkt på kontot, men det är alltid bra att läsa lånevillkoren innan du söker, så att du ser vad som gäller för det specifika lånet.

Skillnaden mellan bolån mikrolån 

Lånemarknaden är stor, och det finns ett brett utbud av lån. För många ter det sig som en djungel, och det är svårt att skilja olika lån åt. Det pratas om bolån, billån, mikrolån, snabblån, smslån, privatlån och mycket annat. Några av dem förstår man vad det är bara genom att se till namnet, som exempelvis bolån och billån. De är naturligtvis avsedda för den som ska köpa bostad eller bil. Det handlar alltså om lån på ganska stora belopp. 

Ett bolån är för det mesta ett lån som kräver säkerhet. Du måste alltså ha något att belåna, lämna i pant, när du ska ha ett bolån. Köper du ett hus kan detta för det mesta utgöra säkerheten.

Ett mikrolån är ett litet lån, och det är ett så kallat privatlån. Detta betyder att det är ett lån som du kan få utan säkerhet. Du behöver inte belåna någonting för att få ett mikrolån.

Billån inte heller ett mikrolån 

De lån som går under benämningen billån tillhör heller inte mikrolånen. En bil kostar ganska mycket idag, och du kommer inte långt med ett mikrolån. Dessutom ska de flesta mikrolån betalas tillbaka efter en mycket kort tid, och det skulle bli väldigt betungande ekonomiskt att betala tillbaka ett stort lån. Istället finns det speciella billån som du kan få när du ska köpa bil.

Med mikrolån kan du låna 1000 direkt när du behöver pengarna

Ett mikrolån är alltså oftast ett ganska litet lån. Många kanske önskar att det fanns högre lånebelopp, men då får man istället titta på andra typer av lån. Ett mikrolån har många andra fördelar. Den största fördelen gentemot andra typer av lån är att du så snabbt får pengarna. Det behövs ingen planering, utan när du behöver pengar akut, kan du skicka en ansökan, och strax efteråt har du pengarna på ditt konto. Att det rör sig om förhållandevis små summor kan också vara en fördel, då du inte lockas låna mycket pengar, som du kanske inte orkar betala tillbaka i tid.

Det går att få mikrolån trots betalningsanmärkningar

Många undrar om det finns en möjlighet att få mikrolån trots betalningsanmärkningar. Allt fler drabbas av betalningsanmärkning, och det gör att man nästan är utestängd  från lånemarknaden under fem års tid. En väldigt lång tid som man måste klara sig utan lån eller krediter. Men, det finns faktiskt mikrolån som du kan söka även om du har en anmärkning. Läs lånevillkoren noga, så ser du snart vilka lån du har en chans att få.